HEI, VELKOMMEN

For nokre år sidan gjorde eg ei stor endring i livet mitt.

Eg hadde lenge gått å kjent på behovet for å gjere ei endring, men kva endringa skulle vere var eg usikker på.

Eg kom i ein fase, ein fase som varte i mange år før eg skjønte at eg ikkje kunne fortsette med min livsstil.

Eg har vore sjølvstendig næringsdrivande, noke som eg egentlig treivst godt med, men bransjen utvivikla seg i ei retning som gjorde at eg måtte jobbe meir og meir for å få same inntening.  Salget auka både i fysisk butikk og i nettbutikk, men det gjorde også kostnadane.  Til slutt fann eg ut at dette ville eg ikkje vere med på lenger.  Eg opplevde at jobben min vart meir og meir verdilaus.

Eg vart meir og meir sliten.  Kostholdet mitt var greitt, trudde eg.  Litt mykje ferdigmat og litt lite grønnsaker, men heilt greitt.

Eg avvikla firmaet, eit firma som var i sitt 94 årige liv.  Det var inga lett beslutning , men eg kjente i kropp og sinn at dette var nødvendig. 

Når det ikkje var fysisk aktivitet som gjorde meg sliten, kva var det då?

Eg starta med å teikne opp livshjulet mitt. På ein skala frå 1 – 10, der 1 var dårlegast kom det tydeleg fram at hjulet ikkje gjekk rundt. 

Det som skulle gje meg overskot i form av fritid og hobbyar var så og sei totalt fråverande.  Kosten min var grei (trudde eg), men med ein gjennomgang var den så absolutt ikkje noke å skryte av. 

Helsa mi saboterte eg og tida eg hadde disponibel var eg for sliten til å tenke på helsa.  Prøvde eg å trene vart kroppen så utslått at det tok mange dagar å kome seg, kroppen var som ein streng. 

Kroppen var i beredskap 24/7.  Kroppen trudde det skulle vere slik, var i «fight and flight»  i tillegg var pusten min dårleg. Det førte til at eg måtte lære meg å puste igjen, utan pust dårleg energi. 

Det var umulig for meg å klare dette utan hjelp. Den einaste fysiske aktiviteten som var god for meg var å gå og helst gå i fjellet.  I dag ser livshjulet mitt heilt annerledes ut.

Etter avviklinga av firmaet begynte reise mi.

Eg har alltid vore interessert i faget helse gjennom livsstil og kosthold.

Eg har eit holistisk syn på helse.   Sjå heilheten.  Korleis tankar kan påverke følelsar, viktigheita av pust, avspenning, søvn og ro, fysisk aktivitet og eit næringsrikt og variert kosthold som støtter kroppen.  

Dersom ubalanse i livshjulet kan gje plager og slitenhet og i verstefall sjukdommar så kan balanse få motsatt effekt.

Eg har utdanna meg som helsecoach og kostholdsveileder.  No ønsker eg å lære bort det eg har lært desse åra. Dette har hjelpt meg og eg meinar det kan hjelpe mange andre også.

Du kan lese meir om helsecoaching  HER 

Du kan lese meir om kostholdsveiledning HER   

Ta gjerne kontakt for ei uforpliktande samtale på sms/tlf. 95943938

Mail: mariann@bergset.no

Min bakgrunn

NLP Practitioner (Metaresource)

NLP Master Practitioner (Metaresource)

NLP Helsecoach (NOCNA)

Helsecoach (Undervisningsakademiet)

Kostholdsveiler TMS (Tunsberg medisinske skole)

Spesialiseringkurs innen fettsyrer TMS

Mindfulness lærar  (NOCNA)

Bedriftsøkonom BI

Ledelse og styrekompetanse BI

Sjølvstendig næringsdrivande (Butikk)

Motekonsulent NKI

Ønsker du hjelp av meg så er eg her for deg.

Klem Mariann